Ένα μίνι καζίνο εντόπισαν χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα (2 Έλληνες και 10 αλλοδαποί, ηλικίας από 30 έως 69 ετών), ενώ αναζητείται ο 28χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Από τους συλληφθέντες προέκυψε ότι οι δυο Έλληνες ήταν υπεύθυνοι του καταστήματος και επέτρεπαν την διεξαγωγή των απαγορευμένων παιχνιδιών, οι δέκα αλλοδαποί συμμετείχαν ως παίκτες και τρεις αλλοδαποί ήταν παράνομα στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 συσκευές «φρουτάκια» και ρουλέτα και 500 ευρώ.

Μέσα στο κατάστημα λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούνταν από 5 κάμερες, 1 καταγραφικό και 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω των οποίων γινόταν καταγραφή εικόνας των χώρων και των ατόμων που έμπαιναν και έβγαιναν, προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών. Για τον ίδιο λόγο, οι υπεύθυνοι του καταστήματος διέθεταν επίσης χειριστήρια ενεργοποίησης – απενεργοποίησης των παιγνιομηχανημάτων.

Το ποσό που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα παραδοθεί στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη.

Με το Νόμο 4002/2011 που τέθηκε σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου 2011 για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον παίζει χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 για κάθε μηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερά παιχνίδια τα οποία διοργανώνονται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.