Περίπου 500 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Δυτική Ελλάδα, ενώ οι υπηρεσίες των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εξιχνίασαν 230 υποθέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη ένα άτομο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, επτά για ληστείες, 52 για κλοπές και διαρρήξεις, 55 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, δύο για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, 70 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα, 17 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 149 για παράνομη είσοδο στην χώρα, έξι για απάτες και πλαστογραφίες, επτά για ζωοκλοπή, 40 για παράνομα παιχνίδια, 91 για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κ.α. Ακόμη, συνελήφθησαν οκτώ άτομα για χρέη προς το δημόσιο, που ανέρχονται στα 6.882.146,11 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών εξιχνίασαν μία υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, δέκα ληστείες, δύο υποθέσεις βιασμού και αποπλάνησης, 93 κλοπές και διαρρήξεις, 40 υποθέσεις ναρκωτικών, τέσσερις υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας, 23 περιπτώσεις όπλων κ.α.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τέσσερα κιλά χασίς, 130 γραμμάρια ηρωίνης, 328 δισκία ναρκωτικών κ.α., ενώ εντοπίστηκαν 26 κλεμμένα οχήματα.