Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ευελπίδων, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για την υπαγωγή του Alter στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ο συνήγοροι των εργαζόμενων των σωματείων των ασφαλιστικών οργανισμών και των τραπεζών ζήτησαν να κηρυχθεί το Alter σε πτώχευση ενώ ο διαμεσολαβητής, Ιωάννης Καταγής, δήλωσε παραίτηση, αφενός μεν διότι δεν υπάρχει σχέδιο διάσωσης του καναλιού και αφετέρου διότι υπάρχει επενδυτής.

Οι συνήγοροι των σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ ζήτησαν από το διαμεσολαβητή να διασφαλίσει πρώτα τους εργαζόμενους προκειμένου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

Μετά τη λήξη του δικαστηρίου ο κ. Καταγής αποδοκιμάστηκε έντονα από τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και 23 μήνες και κλήθηκε διμοιρία των ΥΜΕΤ προκειμένου να διασώσει το διαμεσολαβητή.

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν εκτός του δικαστηρίου όταν οι εργαζόμενοι του Alter αποδοκίμαζαν τον κ. Καταγή, ο οποίος για να αποχωρήσει επιβιβάστηκε σε ταξί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να «μπλοκάρουν» τρεις φορές το όχημα.

Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να φύγει από το σημείο ο διαμεσολαβητής.