Σε χρόνιες κτηματικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα, αποδίδει η Αστυνομία τα κίνητρα της δολοφονίας ενός 43χρονου αγρότη, από έναν 56χρονο συνταξιούχο, στην περιοχή Άσπρα Σπίτια, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά, δράστης και θύμα συναντήθηκαν στην περιοχή Άσπρα Σπίτια και λογομάχησαν για τις κτηματικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους.

Μετά τον διαπληκτισμό τους οι δύο άνδρες έφυγαν από την περιοχή, για να πάνε στις αγροτικές τους εργασίες. Όμως, σε επαρχιακό δρόμο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο 56χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, παρέσυρε με το όχημα του, το δίκυκλο που οδηγούσε ο 43χρονος, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητό του και πυροβόλησε, με κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα, τον 43χρονο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μετά την πράξη του ο συνταξιούχος εξαφανίστηκε, αφήνοντας όμως στην περιοχή το αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αμέσως τα στοιχεία ταυτότητας του 56χρονου, ο οποίος έπειτα από λίγες ώρες παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε από αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.