Επίθεση από ακροδεξιούς καταγγέλλει πως δέχθηκε η δικηγόρος, Ιωάννα Κούρτοβικ έξω από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως λέει, μιλώντας στο newsbeast.gr, βρέθηκε εκεί προκειμένου να υπερασπιστεί μετανάστη από την Τανζανία, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από κατοίκους της πλατείας Αμερικής το βράδυ της Τρίτης.

Όπως υποστηρίζει η κυρία Κούρτοβικ, για να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους, ήρθαν το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Τόνισε μάλιστα ότι: «Είναι απαράδεκτες οι συνεχείς επιθέσεις σε αλληλέγγυους δικηγόρους, όπως και η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών πολιτών».

Όπως ανέφερε η κυρία Κούρτοβικ, το βράδυ της Τρίτης μια ομάδα πολιτών προκάλεσε ένταση στην πλατεία Αμερικής κοντά στο Σύλλογο Κοινότητας Τανζανίας και λίγο νωρίτερα κάτοικοι είχαν απειλήσει έναν μετανάστη, καταστηματάρχη της περιοχής, να κλείσει το μαγαζί του διαφορετικά θα είχε προβλήματα. Η Αστυνομία έλεγξε το κατάστημα και λίγη ώρα αργότερα κάποιοι επέστρεψαν και το κατέστρεψαν ενώ άλλοι πήγαν προς τον Σύλλογο και τον κατέστρεψαν.

Οι μετανάστες αναγνώρισαν κάποιους από τους συμμετέχοντες στην επίθεση και το κατήγγειλαν. Ένας ακόμη κάτοικος αναγνωρίστηκε για τις απειλές του στον καταστηματάρχη.

«Όλοι πήγαμε στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα», αναφέρει η δικηγόρος. «Όταν πήγα εγώ εκεί βρήκα τους καταγγέλλοντες στον πάγκο των κατηγορούμενων και τους καταγγελλόμενους έξω από το Τμήμα να χαριεντίζουν με τους αστυνομικούς. Ο ένας μετανάστης είχε καταθέσει και μήνυση μάλιστα. Από το τμήμα, την ώρα που δεν ήμουν εγώ εκεί, μόλις κατέθεσε την μήνυση του είπαν ότι κρατείται και τον πίεζαν, υπό τον φόβο της κράτησης, να αποσύρει τόσο την μήνυση όσο και την αναγνώριση».

Προς συμπαράσταση των καταγγελλόμενων ήρθε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, και ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος.

Η κυρία Κούρτοβικ υποστηρίζει ότι μόλις βγήκε από το τμήμα, δέχθηκε επίθεση από το τάγμα εφόδου και μια γυναίκα της πέταξε αυγό. Η δικηγόρος ζήτησε να συλληφθούν αυτοί που τις επιτέθηκαν και κατέθεσε μήνυση.