Ημέρα απολογιών σήμερα για το αιματηρό περιστατικό στο Ροτάσι, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 17χρονου από μαχαίρι.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η απολογία του νεαρού που παραδόθηκε για τη δολοφονία του νεαρού, ενώ αργά το μεσημέρι η ανακρίτρια θα μεταβεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ακόμη ο αδερφός του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, προκειμένου να απολογηθεί για τη συμμετοχή του στο συμβάν.

Αύριο, Τετάρτη, θα απολογηθούν – άγνωστο πού – ο 44χρονος πατέρας του 17χρονου και ο 22χρονος γαμπρός του, οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί μεν, έχουν δηλώσει δε μέσω των δικηγόρων τους ότι βρίσκονται στη διάθεση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πιθανότατα επίσης σήμερα θα απολογηθεί και ο 44χρονος θείος του θύματος.

Οι διώξεις

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, τετελεσμένη και απόπειρα κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, οπλοχρησία και συμπλοκή έχει ασκηθεί στο 17χρονο φερόμενο ως δράστη.

Στον 22χρονο γαμπρό του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του θείου του θύματος, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία.

Για πλημμεληματικές πράξεις κατηγορούνται ο 44χρονος πατέρας και ο 22χρονος αδερφός του φερόμενου ως δράστη. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία ξύλινου ρόπαλου.

Από την πλευρά του θύματος, ο 44χρονος θείος του άτυχου άνδρα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και συμπλοκή, ενώ ο 17χρονος ξάδελφος, από την οικογένεια του θύματος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: cretalive.gr