Εισαγγελική παρέμβαση για ρατσιστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Σε καταγγελία είχε προχωρήσει η ΠΟΕΣΥ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
20:58
30/10/2018
Εισαγγελική παρέμβαση για ρατσιστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων
2
loading

Έρευνα με αφορμή καταγγελία της ΠΟΕΣΥ για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα ανά την Ελλάδα παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός σε έγγραφό της προς τις αρμόδιες εισαγγελίες της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί τη συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων και την άμεση και έγκαιρη παρέμβασή όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Μάλιστα, η κ. Δημητρίου επισημαίνει, απευθυνόμενη στους εισαγγελείς, πως «η ελευθερία του Τύπου  είναι συστατικό της δημοκρατίας και οφείλουμε να διασφαλίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία του» συμπληρώνοντας πως αποτελεί υποχρέωση και καθήκον της δικαιοσύνης να μην επιτρέπει φαινόμενα ανομίας  με πιθανές ρατσιστικές εκδηλώσεις να κυριαρχούν και να εκφοβίζουν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar FJR 500

    Δεν ήξερα ότι είχαμε Αφγανούς Πακιστανούς Νιγηριανους δημοσιογράφους.

  2. avatar Η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Εισαγγελέας (βλ. 09-06-2016 ώρα 13:50 ανάρτηση της ιστοσελίδας της Αυγής "Η Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, έως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επελέγη από την κυβέρνηση ως νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου"), η οποία πριν λίγες ημέρες όρισε την επιτροπή που θα εξετάσει υποψήφιους δικαστές, μεταξύ των οποίων όμως υποψηφίων θα είναι και η κόρη της (δηλαδή επέλεξε ποιος θα εξετάσει και θα βαθμολογήσει και την κόρη της), ας ασχοληθεί με σοβαρότερα ζητήματα από το να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει