«Επιτηδευμένες διαρροές», «απόλυτα ψευδείς και συκοφαντικές» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τα δημοσιεύματα του Τύπου περί νέων στοιχείων για περιουσιακά στοιχεία που προέκυψαν και μελετώνται από την ανάκριση, ο προφυλακισμένος, πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο βασικός κατηγορούμενος στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, υποστηρίζει ότι οι «λασπολογίες» σε βάρος του εκπορεύονται από πρόσωπα που επιθυμούν να τον βλάψουν επικοινωνιακά και συνεχίζει: «Ας δουν καλύτερα το χάος, τη διάλυση και την καταστροφική πορεία του τόπου, που ως ηγετίσκοι, τον οδήγησαν τα τελευταία χρόνια».

Ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει ότι η δικαστική έρευνα σε βάρος του στηρίχθηκε σε μία ποινική δίωξη που ήδη έχει ζητήσει να κηρυχθεί απαράδεκτη προς το αρμόδιο Συμβούλιο και αναμένει την έκδοση σχετικού βουλεύματος. Όπως αναφέρει, ενόψει της έκδοσης της κρίσης του Συμβουλίου εμφανίστηκαν οι επίμαχες διαρροές: «Έτσι εξηγείται η αγωνιώδης προσπάθεια τις τελευταίες μέρες της ανάκρισης να “ξεθάψει” και να προβάλει επικοινωνιακά ότι δήθεν αποκαλύφθηκαν “νέα ακίνητα και νέοι λογαριασμοί του Άκη στο εξωτερικό”, ότι δήθεν αποκαλύφθηκε “δίκτυο εταιρειών στο εξωτερικό που θα ελέγξουν αν ταυτίζονται με τον Άκη” και “εμβάσματα παράνομων πληρωμών με μίζες”, που δήθεν έχουν οι διωκτικές αρχές στα χέρια τους. Αυτά όλα είναι τελείως αβάσιμα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφού δηλώνει ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, τονίζει αναφερόμενος στα πρόσωπα που «λασπολογούν» σε βάρος του: «…περιμένω όλους αυτούς τους ψευδοκατήγορους, τους λασπολόγους και τους συκοφάντες να βρεθούμε μπροστά στο φυσικό μας δικαστή.

Εκεί βέβαια θα βρεθεί μαζί μας και το ΚΥΣΕΑ, για να υπερασπιστούμε το έργο μας για τις Ένοπλες Δυνάμεις».