Νέο ραντεβού με τη δικαιοσύνη έχουν σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου προκειμένου να απολογηθούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος περίπου τριών εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων που φέρονται να συνδέονται με την προώθηση της σύμβασης εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην υπουργός, ο οποίος αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, φέρεται να χρησιμοποίησε ένα πολύπλοκο σύστημα λογαριασμών και υπο- λογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα με στόχο να εξαφανιστούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος και να φτάσει «καθαρό» στους τελικούς του αποδέκτες.

Ως οχήματα στο «ξέπλυμα» της μίζας φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν εξωχώριες εταιρείες αλλά και λογαριασμοί φιλικού προσώπου του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με τις αρχές το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος μιας πολύ σημαντικής ροής που διαπιστώθηκε σε ελβετικές τράπεζες με τελικό αποδέκτη τον ίδιο ύψους 4.600.000 ελβετικών φράγκων και που ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός εμφανίζεται να διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεύγος Παπαντωνίου χαρακτηρίζει διάτρητο το κατηγορητήριο και αναμένεται να αναπτύξει σειρά ισχυρισμών προκειμένου να αντικρούσει την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικού χρήματος την οποία αρνείται.