Για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο αλλά και για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» απολογείται σήμερα ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος καταδικάστηκε χτες σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής στο πλαίσιο της σύλληψής του στο Μοναστηράκι.

Στη δίκη του στο Αυτόφωρο, ο Θεοφίλου απολογούμενος τόνισε ότι είναι αναρχικός και υποστήριξε πως δεν είχε ποτέ εμπλοκή με την αστυνομία.

Είπε: «Είμαι φοιτητής στο μεταπτυχιακό της Θεολογικής. Κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Κατά περιόδους ερχόμουν στην Αθήνα. Σκόπευα να μετακομίσω. Δεν πρόλαβα να μείνω κάπου. Ήμουν Αθήνα λίγες ώρες. Ήρθαν 3-4 ορμήξανε πάνω μου. Δεν κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί. Δεν κλότσησα, δεν αντιστάθηκα. Με δέσανε και με πήγαν στο Τμήμα. Δεν μου είπαν τίποτα.

Αναρχικός είμαι, γίνονται αυτά. Γι’ αυτό δεν ρώτησα τι γίνεται. Είχα ενεργή δράση στις κινητοποιήσεις. Δεν είχα ποτέ καμία εμπλοκή με την αστυνομία. Μου είπαν ότι θέλουν αποτυπώματα. Τους απάντησα ότι δεν ξέρω αν είναι νόμιμο. Μου είπαν ότι είναι. Τα πήραν. Δεν είπα πού μένω γιατί δεν ήξερα ακόμα.

Είχα μια-δυο επιλογές. Θεωρώ ότι είναι μια τυπική διαδικασία να καταθέτουν ότι αντιστάθηκα. Με έχουν προσαγάγει άλλη μια φορά πριν πέντε χρόνια. Ένας φίλος μου είχε κλωτσήσει ένα αμάξι. Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί έπρεπε να δώσω γενετικό υλικό. Δεμένος ήμουν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγιναν όλα γρήγορα. Δεν ήξερα και για δικηγόρο».

Ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, τόνισε ότι υπάρχει δικονομικό πρόβλημα καθώς ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δίωξη για το ίδιο αδίκημα δυο φορές, ενώ αμφισβήτησε και τη διαδικασία λήψης DNA από την αστυνομία, στοιχείο που τον τοποθετεί στον τόπο της ληστείας.