Ανεξιχνίαστη παραμένει μέχρι σήμερα η ένοπλη ληστεία από τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου στο υποκατάστημα της τράπεζας της Alpha Bank στις Σπέτσες.

Η ληστεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Κόσμου του Επενδυτή, έχει «άρωμα» τρομοκρατίας, κάτι που απομένει βέβαια να αποδειχθεί, εφόσον ευοδωθούν οι έρευνες.

Μέχρι στιγμής, αξιωματικοί της Αστυνομίας αναλύοντας τα στοιχεία που έχουν αφήσει πίσω τους οι δράστες, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά δύο δραστών , του ενός εκ των τριών ανδρών και της γυναίκας ειδικότερα, παραπέμπουν σε δύο πρόσωπα που έχουν απασχολήσει πρόσφατα τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο σωματότυπός τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν προκύπτει μόνο από περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και από το βίντεο του υποκαταστήματος της τράπεζας, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο επιστημονικής επεξεργασίας στα εργαστήρια ανάλυσης εικόνας και ήχου της ΕΛ.ΑΣ.

Η ληστεία είχε πραγματοποιηθεί με την απειλή αυτόματων όπλων, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους υπαλλήλους του υποκαταστήματος. Οι δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι και μόλις άδειασαν το χρηματοκιβώτιο έφυγαν από την τράπεζα αναγκάζοντας δύο κοπέλες υπαλλήλους να τους ακολουθήσουν μέχρι το σημείο που είχαν αφήσει τις μοτοσικλέτες τους.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε μια ερημική παραλία στο Λιγονέρι και από κει με ένα ταχύπλοο στην απέναντι ακτή Σαλάντι, δίπλα στο Πόρτο Χέλι, όπου μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν τα ίχνη τους, αφού, πριν απομακρυνθούν φρόντισαν να πυρπολήσουν το σκάφος διαφυγής.