Εξαρθρώθηκε στην Μεσσηνία, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση, η οποία εμπλέκεται σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας.

Συνελήφθησαν τα έξι (6) από τα (8) οκτώ μέλη της εγκληματική ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και ένας Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Μεσσηνίας, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί-συγκροτηθεί τουλάχιστον προ πενταμήνου, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων στη χώρα μας.

Το οργανωμένο κύκλωμα «έφερνε» τα λαθραία τσιγάρα, μέσω θαλάσσης, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του Νομού Μεσσηνίας, στο οποίο γινόταν η μεταφόρτωσή τους στη στεριά και από εκεί διοχετεύονταν με φορτηγά οχήματα στην ενδοχώρα, για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά.

Πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, για την εξάρθρωση του κυκλώματος, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων μελών της ομάδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένα  πιστόλι.

-Δύο  κυνηγητικά όπλα.

-Τριακόσια είκοσι δύο φυσίγγια.

-Ογδόντα έξι κροτίδες.

-Δύο  δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης, βάρους -105,8- γραμμαρίων.

-Εκατόν τριάντα τρία  πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

-Δύο πλαστά χαρτονομίσματα.

-Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim .

-Μία  σπάθα και ένα (1) ξιφίδιο.

-Το χρηματικό ποσό των -104.000- ευρώ

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη τρεις (3) ημεδαποί, οι οποίοι δεν αποτελούσαν μέλη της εγκληματικής ομάδας, δύο άντρες ηλικίας 41 και 39 ετών, καθώς και μία γυναίκα ηλικίας 36 ετών, γιατί κατείχαν ο καθένας, παράνομα όπλο και φυσίγγια, τα όποια όπως προέκυψε τα είχε διαθέσει ο ανωτέρω κατηγορούμενος αστυνομικός.

Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά – τα κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, καθώς και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τις φωτοβολίδες. Επιπλέον ο Αρχιφύλακας κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.