Προσπάθεια ταυτοποιήσης της σωρού του αγνωστου άντρα που εντοπίστηκε στις 2 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή Πλατανιά στο Ρεθύμνο και σε σχετικά κοντινή απόσταση απο την παραλία πραγματοποιούν οι ιατροδικαστικές αρχές.

Το περιστατικό καταγραφηκε, σύμφωνα με το cretalive.gr όταν εργαζόμενος σε επιχείρηση με θαλάσσια μέσα αναψυχής έσπευσε στην περιοχή και έντρομος όταν αντίκρυσε την εικόνα, ειδοποίησε το Λιμεναρχείο όπου και αργότερα προσέγγισε και περισύλλεξε το πτώμα.

Το λιμεναρχείο Ρεθύμνης καθώς και οι λιμενικές αρχές του νησιού και η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ερευνούν για τυχόν αγνώστα άτομα.

Ο ιατροδικαστής Κρήτης Στ.Μπελιβάνης, μέχρι στιγμής απέκλεισε το ενδεχόμενο δολοφονίας και ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται σε 20 μέρες.

Αναλυτικότερα, ο κ.Μπελιβάνης δήλωσε στην Νέα Τηλεόραση Kρήτης, ότι το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στην περιοχή Πλατανιά Ρεθύμνου.

Η παραμονή του ήταν πολυήμερη στη θάλασσα και ως εκ τούτου οι δυνατότητες της επιστήμης είναι περιορισμένες. Πραγματοποιήθηκαν ακτινογραφίες,επιμελής νεκροψία και νεκροτομή, ενώ παράλληλα υπήρξε καταγραφή του ρουχισμού αλλά και της οδοντοστοιχίας,ιδιαίτερα της κάτω γνάθου.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στις λιμενικές αρχές. Έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο άτυχος άνδρας να δέχθηκε πυροβολισμό, να στραγγαλίστηκε ή η σε βάρος του εγκληματική ενέργεια.