«Απόψε ο παράδεισος υποδέχεται τον πιο καλλιεργημένο άνθρωπο, έναν αγωνιστή φαρμακοποιό, έναν σπουδαίο φίλο. Καλό ταξίδι αγαπητέ. Σε ευχαριστούμε για ότι έκανες για εμάς».

Από χθες το μεσημέρι στο σημείο όπου εκτελέστηκε ο 52χρονος φαρμακοποιός, στη γωνία Παύλου Νικολαΐδη και Περικλεούς στου Ρέντη, συρρέουν πολίτες για να αφήσουν λίγα λουλούδια αλλά και να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον άνθρωπο που προσπάθησε να ξεφύγει από τους ληστές αλλά το πλήρωσε με τη ζωή του.

Ο 52χρονος φαρμακοποιός, Σ. Π., μόλις είχε κλείσει το φαρμακείο του χθες το μεσημέρι λίγο μετά τις 3. Στα χέρια του κρατούσε μία τσάντα με τις εισπράξεις της ημέρας και αυτή την τσάντα ήθελαν να του αρπάξουν οι δύο δράστες.

Εκείνος αντιστάθηκε και δέχτηκε τα πυρά τους και αμέσως έπεσε αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου. Σύμπτωση; Πριν από περίπου ενάμιση μήνα ληστές του είχαν επιτεθεί έξω από το σπίτι του και τον είχαν τραυματίσει.

Τραγική ειρωνεία στον ίδιο δρόμο, μόλις πέντε μέτρα πιο κάτω, την 1η Μαρτίου 2011, είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά άνανδρων ληστών δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ύστερα από καταδίωξη που έκαναν.

Τώρα, στο σημείο, πολίτες, για μία ακόμη φορά, αφήνουν έστω και ένα λουλούδι στη μνήμη των νεκρών.