Το ΣτΕ αποφασίζει και πάλι για τις τηλεοπτικές άδειες

Συζητήθηκαν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι σταθμοί ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star και Mega


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:58
04/05/2018
Το ΣτΕ αποφασίζει και πάλι για τις τηλεοπτικές άδειες
loading

Τα νομικά τους επιχειρήματα διασταύρωσαν, για μια ακόμη φορά, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δικηγόροι του δημοσίου και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με αιχμή τον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συζητήθηκαν, σήμερα, οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star και Mega, οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της προκήρυξης του διαγωνισμού στρεφόμενοι κατά του αριθμού των επτά αδειών που έχουν προβλεφθεί αλλά και της τιμής εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων ευρώ, η καθεμία.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υπογράμμισαν πως η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε με οικονομικά κριτήρια και μόνο συμπληρώνοντας ότι σε καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει λάβει χώρα διαγωνισμός για πάροχο περιεχομένου με δημοπρασία. Επιπλέον, επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους ότι δεν υπήρξε μελέτη από αρμόδιο όργανο που να καθορίζει τον αριθμό των αδειών Μάλιστα, όταν τόνισαν πως στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος ακυρώθηκε, ο αριθμός είχε καθοριστεί στις τέσσερις και τώρα ανέβηκε στις επτά άκουσαν τον πρόεδρο του ΣτΕ να σχολιάζει: «Τότε λέγατε ότι ήταν λίγες».

Το Δημόσιο, μέσω των συνηγόρων του αναφέρθηκε στις μεγάλες οικονομικές προσφορές που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των καναλιών στον πρώτο διαγωνισμό συμπληρώνοντας πως τώρα το τίμημα είναι πολύ πιο χαμηλό.

«Μέχρι τον πρώτο διαγωνισμό δεν είχαμε πείρα για το πόσο κοστίζει μια τηλεοπτική άδεια. Όμως τότε ο ΣΚΑΪ προσέφερε 43,6 εκατομμύρια που ήταν τα λιγότερα και ο ΑΝΤ1 75 εκατομμύρια που ήταν τα περισσότερα. Τότε δεν θα έδιναν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να αγοράσουν κάτι που δεν άξιζε τόσο. Πίστευαν ότι αυτή είναι η τιμή. Το Star και ο Alpha εγκατέλειψαν μάλιστα την διαγωνιστική διαδικασία μη δίνοντας περισσότερα χρήματα. Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν δίνουν χαριστικά χρήματα. Ο ένας που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο, πήρε μαγαζί γωνία, μια πολύ μεγάλη ομάδα που προτιμά να την αφήσει να καταρρεύσει τώρα παρά να βάλει χρήματα που θεωρεί ότι δεν αξίζουν» τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του ο νομικός παραστάτης του δημοσίου.

Επίσης, σημείωσαν ότι η μείωση φόρου στις διαφημίσεις ήταν στο πλαίσιο των διευκολύνσεων οι οποίες έγιναν από τις αρμόδιες αρχές ενώ χαρακτήρισαν τεράστια τα έσοδα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει