Σε θρίλερ για γερά νεύρα εκτυλίσσεται η υπόθεση εντοπισμού και σύλληψης της 37χρονης ρουμάνας ιερόδουλης, η οποία είναι φορέας του AIDS. Μετά το επείγον σήμα της Ιντερπόλ στις ελληνικές διωκτικές αρχές και δη στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ιωαννίνων, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι βρισκόταν και εργαζόταν η αλλοδαπή, δεκάδες αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να την εντοπίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», παρά τις εκτενείς έρευνες σε όλη την Ήπειρο η 37χρονη δεν εντοπίστηκε.
Οι άνδρες της Ασφάλειας την αναζήτησαν στο κακόφημο μπαρ όπου φερόταν να δούλευε και να εκδίδεται σε ανυποψίαστους πελάτες, αλλά και σε άλλα «ύποπτα» σημεία, όπου συχνάζουν ιερόδουλες, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στις αστυνομικές αρχές έφτασαν πληροφορίες ότι η γυναίκα έχει φύγει από την πόλη από τον περασμένο Μάρτιο, και έχει εγκατασταθεί στην Αυστρία. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Δύο μηνύματα που στάλθηκαν τα τελευταία 24ωρα από την ίδια σε μέλη της οικογένειάς της στη Ρουμανία, προέρχονται από κινητό των οποίων ο πάροχός του εδρεύει στην Ελλάδα.

Η 37χρονη επικοινώνησε με sms με τους στενούς της συγγενείς και τους γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει.
Την αμέσως επόμενη μέρα κάποιος άλλος έστειλε μήνυμα από το ίδιο κινητό τηλέφωνο ζητώντας από την οικογένειά της να μην την ενοχλήσει ξανά, «γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να τη βρουν».

Αμέσως ο σύζυγός της ενημέρωσε την αστυνομία στη Ρουμανία, και κινήθηκαν άμεσα όλες οι διαδικασίες ώστε να εντοπιστεί.

Τα μηνύματα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν γίνει από την πόλη των Ιωαννίνων και έτσι οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι η 37χρονη να βρίσκεται ακόμη στην περιοχή και να κρατείται «αιχμάλωτη» από μέλη κυκλώματος που την εκδίδει μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος ή να βρίσκεται σε άλλη περιοχή της Ηπείρου.

Ωστόσο, δεν αποκλείουν το γεγονός η 37χρονη ιερόδουλη να έχει φυγαδευτεί υπό άκρα μυστικότητα στο εξωτερικό και τα μηνύματα να στάλθηκαν από κάποιο μέλος του κυκλώματος στη χώρα μας για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.