Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες και διαμερίσματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στη χώρα μας η επιχείρηση οργανώθηκε και συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκατεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης από τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και του διευθύνοντα την οργάνωση, 57χρονου αλλοδαπού άντρα, αλλά και δύο ακόμη ηγετικών στελεχών, αλλοδαπών ηλικίας 56 και 49 ετών.

Στην επιχείρηση η οποία εξελίχθηκε επί διήμερο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν πάνω από εκατό αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και κατά περίπτωση για αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία δώδεκα ακόμη συνεργών τους, δέκα εκ των οποίων αποτελούσαν εκτελεστικά όργανα του κυκλώματος, ενώ δύο εξ’ αυτών, αλλοδαποί ηλικίας 42 και 47 ετών ήταν αποδέκτες κλοπιμαίων που αφορούσαν σε ηλεκτρονικά είδη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αρχικά και συγκεκριμένα απογευματινές ώρες της 16-04-2018, συνελήφθησαν ο οδηγός και οι δύο συνοδοί – σωματοφύλακες του αρχηγού της οργάνωσης, οι οποίοι αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους, ενώ ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα που τον είχε εγκλωβίσει. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πυροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με εννέα φυσίγγια και δύο μαχαίρια.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε η διάπραξη τουλάχιστον 56 διαρρήξεων – κλοπών σε κατοικίες και διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι η χρηματική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

li8rhopi xktclh7r jrzglsou ufy0uasx udvwflj5 1uiof4j4 rc7nmekv 4aha5kg7 2zwtzmzu