Εξιχνιάστηκε από τις Αστυνομικές Αρχές η διακεκριμένη κλοπή Ιερών λειψάνων και κειμηλίων από την Ιερά Μονή «Γεννήσεως Θεοτόκου» στα Ρέθα του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, οι δύο δράστες ήταν κάτοικοι Αθήνας με καταγωγή από την Άρτα, ενώ είχαν αφαιρέσει λείψανα δεκατριών συνολικά Αγίων και σκεύη που χρησιμοποιούνται στην τέλεση της θείας λειτουργίας.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 39 και 37 ετών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 26 Μαρτίου το βράδυ, οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο της Ιεράς Μονής ‘’Γεννήσεως Θεοτόκου’’ στην περιοχή Ρέθα Αιτωλοακαρνανίας και αφαίρεσαν :

• Δύο λειψανοθήκες με λείψανα δεκατριών συνολικά Αγίων.
• Ένα ασημένιο αφιέρωμα.
• Ένα δισκάριο.

Στη συνέχεια οι δράστες πήγαν στο νάρθηκα του Ναού όπου σκάβοντας αποκόλλησαν μία πέτρινη πλάκα δαπέδου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν όλα τα λείψανα των Αγίων που είχαν κλαπεί, καθώς και ένα τμήμα της μίας λειψανοθήκης, τα οποία αφού κατέσχεσαν, τα παρέδωσαν στην ηγουμένη της Μονής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών τους.Την προανάκριση και το ερευνητικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.