Κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών (κυρίως ηρωίνης) εξάρθρωσε η αστυνομία στη Ρόδο, έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Trap In Codes of Heroin», που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν το Σάββατο δεκατρία άτομα, από τα οποία εννέα ήταν Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί (3 Αλβανοί και μία Βουλγάρα).

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον είκοσι άτομα, από τα οποία επτά άτομα βρίσκονται έγκλειστοι σε Ελληνικές φυλακές, δέκα αναζητούνται και τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κακουργηματικής και πλημμεληματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράνομης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, από το Οκτώβριο του 2010, ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση – 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας που είναι έγκλειστος σε φυλακή, ως αρχηγικό μέλος συγκρότησε εγκληματική ομάδα, η οποία μετεξελίχθηκε και δρούσε σε οκτώ τομείς – υποομάδες, με υπαρχηγούς δυο εκ των συλληφθέντων ημεδαπών (ηλικίας 21 και 49 ετών).

Στις υποομάδες αυτές είχαν  μπει σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες, οι οποίοι σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα μέλη (εγκλείστους και μη) και με εντολή των αρχηγικών μελών,  έκαναν τις αγοραπωλησίες της ηρωίνης σε τοξικομανείς του νησιού και εισέπρατταν τα χρήματα από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Επιπλέον, από την μέχρι τώρα εξέταση και ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης από τις αρχές του 2011, έχουν διακινήσει πάνω από 159.000 ευρώ, τα οποία σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.