Δύο υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ξεσκέπασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η πρώτη υπόθεση αφορά έναν 43χρονο για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Η Δίωξη χρησιμοποίησε στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), τα οποία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητό μέσω αποθήκευσης τύπου USB και 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και χρηματικών συναλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εταιρείας χρηματικών εμβασμάτων προς χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού πρωτογενούς υλικού.

Στη δεύτερη υπόθεση συνελήφθη 24χρονος για προμήθεια, κατοχή και προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια, μέσω διαδικτύου.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου, που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την έρευνα στην οικία του ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων, τα οποία και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.