Πέντε νέες συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο ανακοίνωσε ήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί συνελήφθη στη Γλυφάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης.

Οι οφειλές του 69χρονου προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 85.393,03 ευρώ και αφορούν την περίοδο 1/3/2011 έως 30/9/2011.

Ο Παπαργυρόπουλος θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επίσης, αστυνομικού του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν σήμερα 49χρονος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση, ως διαχειριστής εταιρείας – κλωστηρίου. Το ύψος του χρέους ανέρχεται 2,86 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Δύο νέες συλλήψεις για χρέη έγιναν στην Κάτω Αχαΐα. Η μία αφορά μία 40χρονη υπήκοο Μολδαβίας, για οφειλές ύψους 136,8 χιλ. ευρώ, ενώ η άλλη 60χρονο, για οφειλές ύψους 389,6 χιλ. ευρώ.

Τέλος, συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Βραχάτι Κορινθίας ένας 40χρονος ημεδαπός, εργολάβος οικοδομικών εργασιών, για οφειλές ύψους 238,77 χιλ. ευρώ.