Δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, 56 και 49 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για το «οπλοστάσιο» που εντοπίστηκε στη Λούτσα.

Οι δύο κατηγορούνται για διακεκριμένη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνησή τους.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 50χρονος που διαφεύγει της αυτόφωρης σύλληψης, καθώς και άλλα πρόσωπα που φέρονται ως ταχυδρομικοί αποστολείς δεμάτων από χώρες του εξωτερικού προς τον 50χρονο ημεδαπό.

Σε τριώροφο σπίτι στην Αρτέμιδα βρέθηκε και κατασχέθηκε, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μεγάλος αριθμός από πυροβόλα όπλα, κυρίως πολεμικά τυφέκια και πιστόλια, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και πλήθος εξαρτημάτων από όπλα σε κούτες αποθήκευσης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργείται προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία οκτώ χρόνια είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και παράνομα εισήγαγαν, μετέφεραν και κατείχαν πλήθος πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις Η.Π.Α., με σκοπό τη διακίνηση και τη διάθεσή τους σε άγνωστους μέχρι στιγμής παραλήπτες.