Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές Ι.Χ. φορτηγών οχημάτων το τελευταίο τρίμηνο εξαρθρώθηκε στη Λαμία. Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, εννέα κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών οχημάτων, ενώ συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία ανήλικη γυναίκα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες ROMA ηλικίας 26,31 και 26 ετών και μία γυναίκα 17 ετών, σε βάρος  των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς ο 26χρονος και η 17χρονη, ενώ προσπαθούσαν να θέσουν σε κίνηση και να αφαιρέσουν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, στη Λαμία και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε , οργανώθηκε χθες το απόγευμα αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό αθίγγανων στην περιοχή της Ανθήλης, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, οι παραπάνω συλληφθέντες, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα, διέπραξαν τους τελευταίους τρεις μήνες σωρεία κλοπών Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή της Λαμίας, τα οποία στην συνέχεια μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την αποσυναρμολόγησή τους και την διάθεσή τους ως ανταλλακτικά.

Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Λαμίας.