Τον εγκέφαλο μιας εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, καθώς και δύο μέλη, συνέλαβε η αστυνομία, που αναζητά τους συνεργούς τους.

Η σπείρα συνελήφθη στη Χαλκίδα και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στη Φλώρινα. Ο 46χρονος, ο 35χρονος και ο 23χρονος εντόπιζαν ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους.

Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων. Παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.

Το συνολικό ποσό που καταχράστηκαν ανήλθε στις 9.130 ευρώ. Σε βάρος του 35χρονου δράστη, ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο, έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων σε Ρέθυμνο, Ρόδο, Λέσβο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία βιβλιάρια τραπεζών, μία κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και 4.730 ευρώ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την παρουσία εισαγγελέα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.