Τον τρόπο διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγείτο από τη Θεσσαλονίκη, περιγράφει το ένταλμα που εξέδωσε η 6η τακτική ανακρίτρια βάσει του οποίου συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον των δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος που θεωρείται από τους πλέον διαβόητους ρωσόφωνους μαφιόζους.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο κατηγορούμενος, γεωργιανής καταγωγής, φέρεται ότι «είχε το γενικό πρόσταγμα» στην εγκληματική οργάνωση κατά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010, οπότε εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη δεκάδων μελών της σε χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης. Ο δε σκοπός της οργάνωσης ήταν η «τέλεση απροσδιορίστου αριθμού ανθρωποκτονιών με πρόθεση αλλά και βαριών σωματικών βλαβών».

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται δε να παρότρυνε τα μέλη της κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών και καταβολές χρηματικών ανταλλαγμάτων να διαπράξουν τις παραπάνω πράξεις.

Ο ηλικίας 51 ετών κατηγορούμενος οδηγήθηκε το μεσημέρι, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Πάντως, οι συνήγοροί του χαρακτηρίζουν ως «αόριστο» και «ασαφές» το ένταλμα σύλληψης, υποστηρίζοντας ότι αυτό στερείται «αληθινών, τεκμηριωμένων και αποδεδειγμένων στοιχείων» που να δικαιολογούν την εγκληματική του δράση.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή και δύο μέρες μετά τη δημοσίευση βουλεύματος του Συμβουλίων Εφετών Αθηνών, που αποφαίνονταν αρνητικά ως προς το αίτημα των ισπανικών δικαστικών αρχών να εκδοθεί και να δικαστεί στην ιβηρική χώρα για την παραπάνω του δράση. Μέχρι τότε κρατείτο στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο στην Βουλιαγμένη Αττικής βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος των ισπανικών διωκτικών αρχών.