Ομαδική ζωοκλοπή σημειώθηκε στο Κιλελέρ, όπου 21 δράστες έκλεψαν από στάνη 300 πρόβατα!

Η κλοπή, που είναι πρωτοφανής λόγω του αριθμού των ζώων, συνέβη όταν ένας 44χρονος και μία 38χρονη με την βοήθεια και 18 ακόμη ατόμων πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα 45χρονουν στο Κιλελέρ και αφού ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας, τρεις αλλοδαπούς εργάτες, έκλεψαν 300 πρόβατα και διάφορα εξαρτήματα – εργαλεία της κτηνοτροφικής μονάδας, συνολικής αξίας 65.000 ευρώ. Τα κλαπέντα φορτώθηκαν σε πλατφόρμες τριών γεωργικών ελκυστήρων και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως προέκυψε, ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας και ο 44χρονος δράστης είχαν οικονομικές διαφορές από αγοραπωλησία ζώων που υπήρξε μεταξύ τους κατά το παρελθόν.

Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, δεν φθάνει που έπεσε θύμα κλοπής, συνελήφθη και για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων μεταναστών, ενώ συνελήφθη και ένας από τους τρεις παθόντες αλλοδαπούς, ηλικίας 21 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τελικά τα πρόβατα βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή του Βελεστίνου σε ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 57χρονου που τελικά συνελήφθη. Τα πρόβατα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ η 38χρονη που μετείχε στην κλοπή, παρουσιάστηκε μόνη της στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου. Ο πρώτος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και η δεύτερη για ληστεία, ζωοκλοπή και απλή σωματική βλάβη.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.