Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διακεκριμένων περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια, στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθησαν ένας 38χρονος Έλληνας και ένας 31χρονος Γεωργιανός, μέλη της εγκληματικής ομάδας, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής, συνεργοί τους.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 61 περιπτώσεις διαρρήξεων και όπως διαπιστώθηκε δρούσαν τουλάχιστον, κατά το τελευταίο 12μηνο.

Από τα σπίτια έκλεβαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα-χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αλλά αντικείμενα αξίας.

Επιπλέον οι δράστες για να μην προκαλούν υποψίες και προκειμένου να δίνουν εντύπωση επισκεπτών στους περιοίκους, κρατούσαν κουτιά με γλυκά.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών αγνώστων συνεργών, καθώς και την ταυτοποίηση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της απείθειας.