Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 26 και 41 ετών για σύσταση εγκληματικής ομάδας, απάτη και απόπειρα απάτης.

Οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος του 2011 έως και Ιανουάριος 2012, εξαπάτησαν πέντε ηλικιωμένους  ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τρεις χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες αρχικά αποσπούσαν πληροφορίες από ηλικιωμένα άτομα, για συγγενικά πρόσωπα άλλων ηλικιωμένων ατόμων. Στη συνέχεια εμφανίζονταν στα ηλικιωμένα άτομα για τα οποία είχαν συλλέξει τις πληροφορίες, όπου προφασιζόμενοι οφειλές συγγενικών τους προσώπων προσπαθούσαν να αποσπάσουν από αυτά, διάφορα χρηματικά ποσά.

Μόνο στις πέντε από τις παραπάνω περιπτώσεις απάτης κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, ενώ συγκεντρωτικά προκύπτει ότι, κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ.

Και οι δύο δράστες, έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στην  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας, για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.