Μείωση που αγγίζει το 50% του τζίρου τους διαπιστώνουν οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων εδώ και δύο χρόνια σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους κ. Γιάννη Παυλάκη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο κ. Παυλάκης αναφέρει πως σε περιοχές της χώρας μαθητές λογω ασιτίας λιποθυμούν στα σχολειά, «ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν παιδιά ,που δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι για να το φάνε τις ώρες που είναι στο σχολείο και άλλα παιδιά κρατάνε χρήματα στα χέρια τους, τα μετράνε, δεν τους βγαίνουν για να πάρουν αυτό που θέλουν, κοκ. Αυτές είναι οι εικόνες σήμερα».

Ο κ. Παυλάκης σημειώνει, ότι τα κυλικεία εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία αύξηση στις τιμές των προϊόντων που διαθέτουν στους μαθητές, «παρά το ότι πριν από τρία χρόνια ο ΦΠΑ ήταν 8% και 9% και τώρα πλέον αγοράζουμε με 23%. Όλες αυτές οι αυξήσεις έχουν απορροφηθεί από τους ιδιοκτήτες, γιατί πραγματικά διαπιστώνουμε πως οι οικογένειες έχουν πρόβλημα».

Επίσης ο πρόεδρος των ιδιοκτητών σημειώνει πως «όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι διαπιστώνουν πως κάποια παιδιά δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι. Από μόνοι τους τότε και με διακριτικό τρόπο, θα προσφέρουν ένα τοστ , ή ένα χυμό, η οτιδήποτε άλλο μπορούν».

Αναφορικά τώρα με το πόσο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τους ίδιους, αλλά και τη βιωσιμότητα των κυλικείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «από τον προηγούμενο Οκτώβριο έχει ξεκινήσει μια διαδικασία μείωσης των ενοικίων σε 20 πόλεις τις χώρας».

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες συζητούν για μια μείωση της τάξεως του 30% περίπου προκειμένου και αυτοί από την πλευρά τους να μπορέσουν να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση.