Δύο Ρουμάνοι ηλικίας 24 και 34 ετών, μέλη σπείρας που άρπαζε τα χρήματα των καταθετών τραπεζών με κάρτες κλώνους, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μηχανισμός παγίδευσης Α.Τ.Μ. τραπεζών.

Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι η σπείρα παγίδευε Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming». Οι δράστες, μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., αντιγράφουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο τους και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 15-11-2011 μέχρι χθες, 4-2-2012, έχουν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. μίας μόνο τράπεζας 126 κάρτες, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 14.780 ευρώ.

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων τραπεζών, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.