Σταματημό δεν έχουν τα επεισόδια μεταξύ φιλάθλων αντίπαλων ομάδων. Τα «στημένα ραντεβού», οι επιθέσεις σε συνδέσμους φίλων άλλων ομάδων, ακόμη και οι κατά μέτωπο επιθέσεις είναι γεγονός. Μόνο που, όπως λένε οι υπεύθυνοι σε πολλά σωματεία, δεν υπάρχει κανένας που να εμποδίσει τη δράση των χούλιγκαν.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά τα ευτράπελα απετράπησαν το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ των φανατικών οπαδών που είχαν δώσει «ραντεβού» για να δράσουν με όποιο τίμημα. Στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι αστυνομικοί προσήγαγαν 228 άτομα – εκ των οποίων τρία συνελήφθησαν καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις- και κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό από βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά, ρόπαλα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν την αποβίβαση των οπαδών του Ολυμπιακού από το συρμό ούτε και την πρόσβαση των οπαδών του Παναθηναϊκού που είχαν βγει από το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ και κατευθύνονταν πεζή προς τον ίδιο σταθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι φίλοι των δύο αιωνίων αντιπάλων είχαν ξανασυναντηθεί σε τέτοιο «ραντεβού» είχε πέσει νεκρός ο Μιχάλης Φιλόπουλος.

Πάντως, οι Αρχές τώρα διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους για τη δράση των χούλιγκαν καθώς το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε συνδέσμους έχουν ενταθεί ή, καλύτερα, δε λένε να σταματήσουν.

Το τελευταίο μάλιστα περιστατικό με τη βόμβα που ανατίναξε σύνδεσμο του ΠΑΟ στο Περιστέρι και περιείχε περίπου πέντε κιλά δυναμίτιδα, τους προβλημάτισε καθώς φαίνεται ότι οι δράστες χτυπούν ακόμη και με μαφιόζικους τρόπους. Το χαρακτηριστικό της επίθεσης αυτής πάντως ήταν ότι ο μηχανισμός εξερράγη στις 4.30 τα ξημερώματα και δεν πέρναγε κάποιος πολίτης από το σημείο. Γιατί, αν πέρναγε, όπως λένε οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, δύσκολα θα γλίτωνε.