Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από τετράμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από πολλά μέλη, Έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες είναι έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει αλλά δεκατέσσερα 14 άτομα, από τα οποία τρία άτομα είχαν συλληφθεί κατά την εξέλιξη των ερευνών και είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε ελληνικές φυλακές.

Για λογαριασμό της οργάνωσης προοριζόταν μέρος του φορτίου των 695 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, που μεταφερόταν με φορτηγό αυτοκίνητο και στις 13 Νοεμβρίου του 2011 εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του, μετά από τροχαίο ατύχημα στο 127 χλμ της Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιηθήκαν πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-Ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 3,6 κιλών
-Κοκαΐνη βάρους 645,6 γραμμαρίων
-Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 230 γραμμαρίων
-60 δισκία μεθαδόνης.
-Το χρηματικό ποσό των 2.770 ευρώ.
-7 αυτοκίνητα
-Μία μοτοσικλέτα
-26 κινητά τηλέφωνα.
-Πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε ανάκριση.