Στο μικροσκόπιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μπήκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των κατηγορουμένων για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση και της σύζυγος του Έλενας Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στις 30 Ιανουαρίου 2016 ,την ημέρα δηλαδή που έγινε η επίθεση στο ζευγάρι στο γκαράζ του σπιτιού τους στο κέντρο της Αθήνας αποκρυπτογράφησαν, σύμφωνα με την κατηγορία, τις κινήσεις των δραστών.

Ήταν ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του ειδικού φρουρού, του 35χρονου Ιρακινού και του 43χρονου ο οποίος το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστείες. Και οι τρεις κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα ληστείας και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.

Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων προέκυψε η θέση και ο ρόλος του κάθε κατηγορουμένου την επίμαχη ημέρα. Σύμφωνα με την κατηγορία, τις κινήσεις του ζευγαριού παρακολουθούσε ο ειδικός φρουρός ενώ ο κρατούμενος, ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένη άδεια από τη φυλακή και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον κομμωτή, μαζί με τον 35χρονο Ιρακινό εντοπίζονται στην περιοχή της επίθεσης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν, με τις ερωτήσεις τους στους μάρτυρες, να αποδυναμώσουν την σχετική έκθεση της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην οποία αναφέρονται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα αμφισβήτησαν και την ανθρωποκτόνο πρόθεση των κατηγορουμένων.

Ο Πάνος Καλλίτσης ο οποίος καθόταν μαζί με την σύζυγος του στα μπροστινά έδρανα αντέδρασε λέγοντας: «Συγγνώμη που ζω» με έναν από τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητεί να αποσυρθεί το ζευγάρι στις πίσω θέσεις, πράγμα που έγινε.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν γείτονες του ζεύγους Καλλίτση που έζησαν τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν της επίθεσης κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά ,στο στήθος και τα πόδια, ο κομμωτής και στο χέρι η σύζυγος του.

«Ο Πάνος Καλλίτσης ήταν σε κατάσταση σοκ , χτυπημένος . Κάποια στιγμή σήκωσε την μπλούζα του και είδα την τρύπα από τη σφαίρα δίπλα στην καρδιά του» κατέθεσε μια από τις γειτόνισσες που βγήκε από το σπίτι της όταν άκουσε την σύζυγο του γνωστού κομμωτή να καλεί πανικόβλητη σε βοήθεια έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους, αμέσως μετά την επίθεση.

«Με το ζόρι κρατιόταν όρθιος ο κ. Καλλίτσης. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, έλεγε “σβήνω, σβήνω”», κατέθεσε ένας ακόμη γείτονας ο οποίος ,όπως περιέγραψε στο δικαστήριο, στήριζε τον τραυματισμένο κομμωτή όση ώρα περίμεναν το ασθενοφόρο το οποίο καθυστέρησε να φτάσει. «Τον βοήθησα να σταθεί», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε: “Μας κλέψανε, μας χτυπήσανε”. Τον ρώτησα: “Ποιοι;” και μου απάντησε: “Οι Αλβανοί”», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.