Η εγκυμοσύνη, το παραθείο και η κακιά πεθερά

«Δεν ήθελε την κόρη μας για γυναίκα του γιου της, γιατί δεν της δίναμε μεγάλη προίκα» κατέθεσαν στο δικαστήριο οι γονείς της κοπέλας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
10:00
16/07/2017
Η εγκυμοσύνη, το παραθείο και η κακιά πεθερά
4
loading

Όταν η 22χρονη Ι.Φ. κατέρρευσε, μέσα στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως είχε έρθει το τέλος. Η νεαρή κοπέλα, μόλις, είχε σηκωθεί από το τραπέζι, όπου η οικογένεια έτρωγε το μεσημεριανό της, όταν ξαφνικά διπλώθηκε στα δύο και σωριάστηκε στο πάτωμα από τους πόνους.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Λίγο αργότερα κατέληξε καθώς κανείς δεν κατάφερε να τη βοηθήσει. Οι ώρες που ακολούθησαν ήταν κρίσιμες, καθώς οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας εξέφρασαν την πεποίθηση πως ο αιφνίδιος θάνατος της οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια και ειδοποίησαν την αστυνομία. Η νεαρή κοπέλα ήταν 4 μηνών έγκυος και εκείνη την περίοδο προετοίμαζε το γάμο της με τον 24χρονο αρραβωνιαστικό της. Οι έρευνες ξεκίνησαν και οι αρχές έβαλαν στο στόχαστρο τον αρραβωνιαστικό της 22χρονης, καθώς εκφράστηκαν υπόνοιες ότι εκείνος την δηλητηρίασε.

ΕΓΚΥΟΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν το γεγονός πως η Ι.Φ. δηλητηριάστηκε με παραθείο που κάποιος είχε ρίξει στο φαγητό της.

Ωστόσο, ο 24χρονος πολύ γρήγορα βγήκε από το κάδρο των υπόπτων καθώς όλες οι μαρτυρίες, συγγενών, φίλων και συγχωριανών, έλεγαν πως αγαπούσε τη νεαρή κοπέλα και περίμενε με λαχτάρα το παιδί τους. Άλλωστε, ο νεαρός δεν είχε διστάσει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους γονείς του, οι οποίοι δεν ήθελαν την Ι.Φ. για νύφη τους γιατί δεν είχε μεγάλη προίκα.

Μάλιστα, μήνες νωρίτερα είχε κλεφτεί με την αγαπημένη του και είχαν ζήσει σε γειτονικά χωριά δουλεύοντας στα χωράφια. Η είδηση, όμως, της εγκυμοσύνης ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα και οι γονείς του 24χρονου υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν και να δεχθούν το ζευγάρι στο σπίτι τους. Συμπληρώνοντας τα κομμάτια του παζλ η αστυνομία αναθεώρησε ψάχνοντας, όμως, και πάλι τον ύποπτο στους κόλπους της οικογένειας του νεαρού.

Όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές «έδειξαν», τελικά, ως υπεύθυνη για τον θάνατο της νεαρής εγκύου, την μητέρα του 24χρονου και πεθερά του θύματος. Το στοιχείο που βάρυνε ήταν η μαρτυρία μιας γειτόνισσας που υποστήριξε ότι άκουσε την 54χρονη Α.Κ να απειλεί πως θα φαρμακώσει τη νύφη της. Άλλωστε, στους κατοίκους του χωριού της Χαλκιδικής ήταν κοινό μυστικό πως η γυναίκα δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση ο γιος της να παντρευτεί την 22χρονη.

Η 54χρονη τον Οκτώβριο του 1962 κάθισε στο εδώλιο του κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη για την δολοφονία της 22χρονης νύφης της. Η γυναίκα από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της με το θάνατο της νεαρής γυναίκας αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες πως εκείνη έθεσε μόνη της τέλος στη ζωή της. Οι ένορκοι πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της 54χρονης και την αθώωσαν. Ωστόσο, η απόφαση κηρύχθηκε πεπλανημένη με αποτέλεσμα η γυναίκα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους να κληθεί να δώσει και πάλι εξηγήσεις ενώπιον του δικαστηρίου.

Η τοπική κοινωνία παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τη δίκη. Οι γονείς της άτυχης 22χρονης, κρατώντας στα χέρια τους μια φωτογραφία της, εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως η κατηγορούμενη ήταν υπεύθυνη για το θάνατο  του παιδιού τους. «Δεν ήθελε την κόρη μας για γυναίκα του γιου της, γιατί δεν της δίναμε μεγάλη προίκα» κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της 22χρονης, συμπληρώνοντας πως η κόρη του δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει. Η μητέρα του θύματος, μάλιστα, υποστήριξε πως η κατηγορούμενη πίεζε την κόρη της να κάνει άμβλωση.

Από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν συγχωριανοί της κατηγορούμενης οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η 54χρονη είχε απειλήσει πως θα δηλητηριάσει τη νύφη της. Ο αντίλογος ήρθε από τους μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων και η νύφη της κατηγορουμένης από το μεγαλύτερο γιο της, οι οποίοι μίλησαν για μια ήσυχη γυναίκα που ουδέποτε είχε έρθει σε προστριβές με οποιονδήποτε.

ΠΕΘΕΡΑ ΝΥΦΗ

«Όλοι είναι ψεύτες»

Όταν ήρθε η ώρα της απολογίας η 54χρονη, με ψυχραιμία, επανέλαβε πως δεν έκανε κακό στη νύφη της. «Όλοι είναι ψεύτες, συνεννοήθηκαν, δεν λένε την αλήθεια» είπε η κατηγορούμενη. Ο εισαγγελέας της έδρας σε μια προσπάθεια να βρει την άκρη του νήματος άρχισε να ρωτά επίμονα την 54χρονη για τα γεγονότα της μοιραίας ημέρας.

Εισαγγελέας: Η νύφη σου έβαλε το φαγητό στα πιάτα;

Κατηγορούμενη: Ναι, αυτή.

Εισαγγελέας: Ο άνδρα σου είπε, πως εσύ το έβαλες.

Κατηγορούμενη: Όχι, ψέματα. Δεν ήξερε τι έλεγε, όταν τα έλεγε αυτά.

Εισαγγελέας: Γιατί μετά το φαγητό φύγατε αμέσως;

Κατηγορούμενη: Δεν έφυγα, πήγα στη δουλεία.

Εισαγγελέας: Πιστεύεις ότι η νύφη σου αυτοκτόνησε;

Κατηγορούμενη: Ξέρω και εγώ, έτσι θα έγινε.

(…)

Ένορκος : Αφού αυτοκτόνησε, όπως λες, γιατί δεν βρέθηκε το μπουκάλι με το δηλητήριο εκεί κοντά της;

Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω, θα το έκρυψε.

Ένορκος: Ήξερες ότι ήταν έγκυος;

Κατηγορούμενη: Όχι δεν το ήξερα.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ήταν καταπέλτης προτείνοντας την καταδίκη της 54χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός επιχειρηματολόγησε κατά της άποψης, που εκφράστηκε ενώπιον του δικαστηρίου,  ότι η γυναίκα χορήγησε το δηλητήριο στην 22χρονη όχι με πρόθεση να την σκοτώσει, αλλά με απώτερο σκοπό να πετύχει την αποβολή του μωρού που κυοφορούσε.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν διάσκεψη τεσσάρων ωρών προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της κατηγορουμένης. Τελικά, έκριναν ένοχη την 54χρονη για ανθρωποκτονία από αμέλεια αναγνωρίζοντας της, μάλιστα, και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Οι ένορκοι κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, καθώς πείστηκαν ότι η κατηγορούμενη έδωσε το παραθείο στην νεαρή κοπέλα με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στην εγκυμοσύνη της και όχι να την σκοτώσει. Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στην 54χρονη ποινή φυλάκισης 4 ετών και δέκα μηνών και επιδίκασε το ποσό των 10.000 δρχ. ως ψυχική οδύνη στους γονείς του θύματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar g100

  16.07.2017 γραφετε το αρθρο για υποθεση του 1962. Παραπαπανω λογια περιττα.

  1. avatar αχ λουλιτσα

   μα για να εμπεδωσεις συντροφε (απο περισσο και κατω) οτι η στραβη που δεν εξετασε καν αλλα ντε φακτο αμνηστευσε την ΕΠΕΙΑ την υπευθυνη ελεγχου του ομιλου ασπις προνοια ,και ενεχουσα μεγιστο ρολο στην ασφαλιστικη αρχιαπατη ,ειναι ιδια με τη στραβη που κρινει νομιμες τις περικοπες συνταξεων ολων των αλλων πλην των δικαστικων, ειναι η ιδια με την τυφλη που αποφασισε οτι η για μακρα περιοδο μη καταβολη μισθου απο εργοδοτη στον υπαλληλο με απλη επικληση οτι εχει οικονομικα ζορισματα δεν ειναι δυσμενης μεταχειριση και οτι η φρικωδης δολοφονια με παραθειο (φρικωδης θανατος η φολα σε ζωα και ανθρωπους) ηταν φονος εξ αμελειας.... σα να μπερδεψε το αλατι με το παραθειο και της αρμόζει 4χρονια φυλακη ... δηλαδη στα 2 πας σπιτι
   Εμενα μου αρεσει εξαιρετικα να μαθαινω για αυτα τα διαχρονικα δικαστικα διαμαντια .......τι ναγινε αραγε με την μαζικη δολοφονια απο τον κρισκραφτατο περσι στην αιγινα;;; ποτε θα εκδικασθει;;

 2. avatar Panos Ατρέας

  Η παραπομπή σε δίκη με κατηγορία τον φόνο μπορεί να στηριχθεί στα κίνητρα του κατηγορουμένου. Η καταδική και η ποινή εκτός των κινήτρων πρέπει να τεκμηριώθεί με τα περιστατικά και τις συγκεκριμένες συνθήκες του εγκλήματος.Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε επιβάλλεται αποτελεσματική ανάκριση και εξαντλητικά λεπτομερής εξέταση μαρτύρων και ενοχου κατα την ακροαματική διαδικασία.

 3. avatar sssssss

  Κατα την Ελληνικη δικαιοσυνη,τοσο κοστιζει η ζωη μιας 22χρονης και ενος αγεννητου παιδιου,αληθεια αν ηταν δικα τους παιδια την ιδια τιμωρια θα εβαζαν στην φονισσα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει