Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, 15 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 18 και 19 ετών, ενώ σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο 16χρονων ημεδαπών συνεργών τους, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο 18χρονος μαζί με τον 19χρονο, διέρρηξαν οικία 70χρονης στα Τρίκαλα, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Από την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της κλοπής και έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στα Τρίκαλα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο μαζί με ακόμη δύο ανήλικους, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 16-03-2016 έως 14-08-2016 διέπραξαν ακόμη 14 κλοπές – διαρρήξεις οικιών στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή.

Το συνολικό όφελός που αποκόμισαν από την εγκληματική δραστηριότητά τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 38.550 ευρώ.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη τεσσάρων ατόμων, γονέων των ανηλίκων, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

TAGS