Δύο φυτείες χασίς εντόπισαν κι εκρίζωσαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου σε συνεργασία με την υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, με συνολικά 865 δενδρύλλια χασίς.

Στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 5 Ιουλίου οι αστυνομικοί έκαναν εξερεύνηση σε δασική περιοχή του δήμου Λουτρακίου, όπου εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, να καλλιεργούνται 203 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως ένα μέτρο, τα οποία εκρίζωσαν και κατάσχεσαν.

Ακολούθως από την αστυνομική έρευνα της ασφάλειας Κορίνθου και αξιοποιώντας οι αστυνομικοί συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι τη φυτεία καλλιεργούσαν τρεις Αλβανοί 29, 35 και 37 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του δήμου Λουτρακίου, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο όπως πρόεκυψε, οι χασισοκαλλιεργητές, καλλιεργούσαν δενδρύλλια χασίς, τα οποία είχαν περισυλλέξει.

Όπως προέκυψε, την φυτεία καλλιεργούσε ένας 25χρονος Αλβανός, ο οποίος εντοπίσθηκε χθες το πρωί εντός της φυτείας, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Σε έρευνες που έγιναν στο χώρο της φυτείας, αλλά και σε παρακείμενο αυτοσχέδιο παράπηγμα που χρησιμοποιείτο ως αποξηραντήριο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 662 εκριζωμένα χασισόδενδρα, ποσότητα κάνναβης 870 γραμμαρίων και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια χασίς.

Ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κορίνθου.