Την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας προκάλεσε διαρροή τυρόγαλου από τυροκομική μονάδα. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας εκ των ιδιοκτητών, ο οποίος εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και κατά την εξέλιξη της διαδικασίας θα οριστεί δικάσιμος για την εξέταση της υπόθεσης.

Η τυροκομική μονάδα βρίσκεται στην Νέα Λεύκη Λάρισας και τα απόβλητά της έχουν «πλημμυρίσει» μία έκταση χιλιομέτρων κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Παρότι το τυροκομείο διαθέτει βιολογικό καθαρισμό για τη ρίψη των λυμάτων, διαρροή στον αγωγό μεταφοράς του τυρογάλακτος από το τυροκομείο προς τον βιολογικό καθαρισμό προκάλεσε το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Λόγω της περιβαλλοντικής διάστασης του ζητήματος επελήφθη η εισαγγελία Εφετών η οποία και παρήγγειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν αξιόποινες πράξεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.