Με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκαν οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν στον πλοίαρχο και τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας για την υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στην Καλντέρα  της Σαντορίνης.

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο και μετά από δυο αιτήσεις αναίρεσης το  Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αφού απέρριψε την νέα αναίρεση του πλοιάρχου και του εκπροσώπου της εταιρείας, κατέστησε οριστική την δεύτερη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά κρίνοντας ότι έχει πλήρη, ειδική, εμπεριστατωμένη και σαφή αιτιολογία όπως απαιτεί τα Σύνταγμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε κατά συγχώνευση,  τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου σε 36 μήνες φυλάκιση, το  γενικό διευθυντή επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited  σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών αλλά και τον ανθυποπλοίαρχο  αξιωματικό  Γέφυρας   σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Ο Άρειος Πάγος, πάντως, έκανε δεκτή την αναίρεση του ανθυποπλοιάρχου και έπαυσε οριστικά τη σε βάρος του ποινική δίωξη, με το σκεπτικό ότι εφόσον βρισκόταν στην γέφυρα ο πλοίαρχος είχε και την  ευθύνη του πλοίου.