Με έκπληξη παρακολουθούσαν οι δικαστές και ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, να περιγράφει σκηνές από το παρασκήνιο που συνδέονται με την υπόθεση του τροχαίου το οποίο φέρονται ότι είχαν οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το καλοκαίρι του 2004.

«Οι αθλητές πήγαν σε Ολυμπιακό Νοσοκομείο και άρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) μπορούσε να τους ελέγξει αν ήθελε και να τους υποβάλει σε έλεγχο ντόπινγκ. Αν όμως τους έπαιρναν δείγμα και ήταν αρνητικό, τότε το πρόβλημα θα το είχε η ΔΟΕ», κατέθεσε ο κ. Σεβαστής , ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οι δύο κατηγορούμενοι αθλητές δεν είχαν λόγο να σκηνοθετήσουν το τροχαίο ατύχημα.

Η τοποθέτηση του μάρτυρα ότι «δεν είναι αγγελούδια αυτοί εκεί πέρα (σ.σ. αναφέρεται στη ΔΟΕ) Συμφέροντα εξυπηρετούν, καλώς και κακώς εννοούμενα», έφερε το σχόλιο του εισαγγελέα, ο οποίος παρατήρησε από έδρας ότι: «Μας λέτε για μεθοδεύσεις. Αυτά είναι φοβερά και πρωτοφανή πράγματα».

Εισαγγελέας: Εσείς ως ΣΕΓΑΣ γνωρίζατε αυτά περί συμφερόντων. Δεν οφείλατε να προστατέψετε τους αθλητές;

Μάρτυρας: Το κάναμε επανειλημμένως.

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά δώσαμε λαβές. Δημιουργήθηκε πρόβλημα, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Όταν κυριαρχούν τα συμφέροντα πολλά συμβαίνουν…

Πρόεδρος: Το πιο ωραίο πάντως είναι αυτό που μας είπατε ότι οι Ούγγροι αθλητές πήγαν σε αγώνες με άλλα ούρα στα ζωνάρια τους… Αυτά βέβαια δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε.

Ακολούθησε η εξέταση του ιατροδικαστή, Φίλιππου Κουτσάφτη, ο οποίος δεν απέκλεισε την εκδοχή του τροχαίου με βάση τα ευρήματα, ενώ σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ με κατηγορηματικό τρόπο είπε ότι έκαναν το καθήκον τους.

Το ραντεβού δικαστών και παραγόντων της δίκης ανανεώθηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και θα συνεχιστεί η αποδεικτική διαδικασία.