Αποποιήθηκε τον ρόλο του «ιθύνοντος νου» στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ο Παναγιώτης Βλαστός απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος».

Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία , ο φερόμενος ως «αρχηγός» είχε φτάσει η ώρα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Εγώ ήμουν χρόνια στην φυλακή, δεν μπορούσα εκ των πραγμάτων να οργανώσω την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, δεν μπορούσα να γνωρίζω τις κινήσεις του», αντέτεινε ο κατηγορούμενος αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε σχέση και την υπόθεση της δολοφονίας του Γ. Γούσιου, που αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου.

Απευθυνόμενος στους δικαστές που θα τον κρίνουν ο Π. Βλαστός επανέλαβε την θέση του –και θέση πολλών εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση – ότι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες φερόμενων ως μελών του «συνδικάτου» από την ΕΥΠ: «Είναι πετσοκομμένες. Είναι πειραγμένες για αυτό έχω τρελαθεί».

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του εκ των κατηγορουμένων Γιάννη Σκαφτούρου, που επίσης αρνήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου οποιαδήποτε συμμετοχή στην δολοφονία του Γούσιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυλαία της πολύκροτης δίκης άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο. Στο εδώλιο κάθονται, για σωρεία παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης συνολικά 20 κατηγορούμενοι, από τους οποίους επτά βαρύνονται με επιπλέον κατηγορίες που αφορούν την απαγωγή του εφοπλιστή, τα λύτρα της οποίας δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.