Δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα, χαρακτηρίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ομάδα αλλοδαπών λαθρομεταναστών, που είχαν στήσει επιχείρηση στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Πλαταριά τέσσερις Ιρακινοί, ένας Σύρος , ένας Αφγανός και δύο Μαροκινοί, ηλικίας από 21-45 χρόνων.

Οι δύο Μαροκινοί και οι δύο από τους Ιρακινούς, είχαν μαζί τους και 10 ανήλικα παιδιά, που τα εμφάνιζαν ως δικά τους.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν τον 45χρονο Ιρακινό διακινητή, σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων και ενοικιαζόμενων δωματίων, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές.

Ο 45χρονος διακινητής είχε μισθώσει δωμάτια, όπου διέμεναν οι 14 μετανάστες, με σκοπό τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί με πλοίο στην Ιταλία.

Οι συλληφθέντες διακινητές και λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.