Τέλος στη δράση μιας σπείρας που συστηματικά εξαπατούσε και εκβίαζε πολίτες, έβαλε η ΕΛΑΣ. Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στον Άγιο Παντελεήμονα, τρεις υπήκοοι Γκάμπια, μέλη της σπείρας, τη στιγμή που παραλάμβαναν από πελάτη-θύμα τους προσημειωμένο χρηματικό ποσόν, προϊόν εκβίασης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και εκβιάσεις.

Αναλυτικότερα, το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, μετά από διερεύνηση καταγγελίας ημεδαπής,  εξακρίβωσε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από το μήνα Μάιο του έτους 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες, στους οποίους συστήνονταν ως «πνευματιστές-μελλοντολόγοι». Οι ανωτέρω έπειθαν τα θύματά τους ότι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται ειδικές πνευματικές δυνάμεις, βάσει των οποίων μπορούν να προβλέπουν το μέλλον καθώς και να επεμβαίνουν σε αυτό, ανάλογα με την επιθυμία του εκάστοτε πελάτη.

Για αυτές τους τις «υπηρεσίες» ζητούσαν και λάμβαναν διάφορα χρηματικά ποσά. Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν διαμορφώσει με κατάλληλο τρόπο, διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, σε γραφείο «χειρομαντείας, επίλυσης μαγείας, βασκανίας». Εκεί υποδέχονταν πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας διαφόρων ειδών προσωπικά προβλήματα και στο πλαίσιο προσπάθειας επίλυσης αυτών, πείθονταν από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων και λάμβαναν μέρος, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε διάφορες τελετές «μαγείας».

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι κατηγορούμενοι και προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους, δεν ζητούσαν χρήματα. Στη συνέχεια όμως, αφού μεθόδευαν την όλη διαδικασία ώστε οι πελάτες, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημά τους, να τους επισκέπτονται παραπάνω από δύο φορές, τους ζητούσαν διάφορα χρηματικά ποσά ως αμοιβή.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πελάτες έφερναν αντίρρηση και προκειμένου να υπακούσουν και να δώσουν τα χρήματα, οι κατηγορούμενοι τους εκβίαζαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις «ειδικές» ικανότητες που διαθέτουν με τέτοιο τρόπο ώστε συγγενικά τους πρόσωπα να πάθουν κακό.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι για να αποκτήσουν «πελατεία», διαφήμιζαν το γραφείο τους στο διαδίκτυο, καθώς και σε ειδικά διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία είχαν εκτυπώσει και διένειμαν. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα  άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.