Χθες στις 19.00 η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι περισυνέλεξε με το ιδιωτικό του σκάφος, τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες ηλικίας 61, 44, 69 και 55 ετών αντίστοιχα, καλά στην υγεία τους και σε απόσταση 1,5 ν.μ. δυτικά της Ακτής του ΑΚΤΙΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ στο ύψος του Αερολιμένα Ακτίου.

Οι προαναφερθέντες επέβαιναν στο Ι/Φ «CAJITA» σημαίας Μ. Βρετανίας, ενώ κατά δήλωσή τους ανέφεραν ότι κατά τον πλου τους από Λευκάδα για Πρέβεζα, έσπασε ο πλωτήρας του σκάφους με αποτέλεσμα να ανατραπεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε εισροή υδάτων.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε Πλωτό Περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες ρυμούλκησης με Ρυμουλκά και Αλιευτικά σκάφη, οι οποίες όμως απόβησαν άκαρπες, διότι το σκάφος είχε ήδη πλησιάσει την ακτή σε λιγότερο από ένα ναυτικό μίλι σε θαλάσσια περιοχή με βραχώδη βυθό και κατεύθυνση προς αυτή.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν εκ νέου προσπάθειες ρυμούλκησης.