Συνολικά, 47 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τροχόσπιτα, οχήματα και κατάστημα, κατηγορούνται ότι διέπραξαν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας 8 άτομα, ηλικίας από 22 έως 48 ετών, την περίοδο από 11/5/2014 έως και 1/12/2014.

Οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ χθες το μεσημέρι συνελήφθη στη Θουρία Μεσσηνίας ένας εκ των δραστών, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ άλλοι τρεις (εξ αυτών) είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, επίσης για ίδια αδικήματα.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικίες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει: Τριάντα μία κλοπές και 2 απόπειρες, σε οικίες και εξοχικές κατοικίες, 4 κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, 6 κλοπές και 1 απόπειρα σε οχήματα, 2 κλοπές σε τροχόσπιτα και 1 κλοπή σε κατάστημα.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 73.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας ή η συμμετοχή μελών της σε διάπραξη κι άλλων συναφών αδικημάτων, καθώς και τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων σ’ αυτή.