Για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε εκβίαση σε βάρος 66χρονου κατηγορούνται τρεις άντρες ηλικίας 39, 44 και 58 ετών, που συνελήφθησαν στην Καβάλα.

Στις 22 Μαΐου ο 39χρονος και ο 44χρονος πήγαν στο σπίτι του καταγγέλλοντα όπου τον απείλησαν και απαίτησαν εκβιαστικά να τους παραδώσει, για λογαριασμό του 58χρονου, 25.000 ευρώ, για την εξόφληση δανείου (ύψους 10.000 ευρώ), που είχε λάβει ο 66χρονος από τραπεζικό ίδρυμα, στο οποίο εγγυητής ήταν ο 58χρονος.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ο 39χρονος και ο 44χρονος, οι οποίοι εμφανίσθηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση στο σπίτι του 66χρονου και παρέλαβαν από αυτόν 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή επί του συνολικού χρηματικού ποσού που απαιτούσαν εκβιαστικά.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 58χρονος.  Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθώς επίσης ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.