Εξαμελής εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά, στην περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα, το πρωί, σε καταυλισμό, τα έξι μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 55, 30, 26 και 23 ετών καθώς και δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 49 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και αντίστασης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό, στην περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν, σε διάφορους χώρους (καβάντζες), περιμετρικά του καταυλισμού:
– 100,2 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου
– Δεκαπέντε συσκευασίες (φιξάκια) που περιείχαν 13,4 γραμμάρια ηρωίνης
– 7,5 γραμμάρια κάνναβης
– Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
– Ένα πιστόλι με γεμιστήρα
– Ένα μαχαίρι (τύπου ματσέτα)

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες για να δυσχεράνουν το έργο των αρχών, σε ότι αφορά τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών, τις είχαν θαμμένες στους προαναφερόμενους χώρους.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες από κοινού διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας, ταυτοποιήθηκε η ιεραρχική δομή και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της, όπου ηγετικό ρόλο είχε ο 55χρονος και περιφερειακό ρόλο ο 23χρονος και η 49χρονη, οι οποίοι αποθήκευαν τις ποσότητες των ναρκωτικών στις «καβάτζες», περιμετρικά του καταυλισμού και στη συνέχεια προμήθευαν με «φιξάκια» τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που ήταν υπεύθυνα για την παράδοση αυτών στους τοξικομανείς.

Σημειώνεται ότι, κατά την αστυνομική επιχείρηση ο 23χρονος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και τους απείλησε με πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ η 49χρονη ημεδαπή αντιστάθηκε στους αστυνομικούς ρίχνοντας τους κομμάτια μαρμάρου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των παράνομων πράξεων τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.