πίστευτη και παράλογη φαντάζει η απαίτηση του Επιτρόπου Μ. Ορφανάκη για την έκδοση πρωτότυπων γνωματεύσεων αναπηρίας για όλες τις περιπτώσεις των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων στο νομό Ηρακλείου.

Οι δικαιούχοι, 5.300 στον αριθμό, που από τις 11 Μαρτίου περιμένουν καρτερικά την καταβολή των επιδομάτων που λαμβάνουν κάθε τρίμηνο (συνολικά το ποσό αγγίζει τα 3,5 εκ. ευρώ) μάλλον θα περιμένουν  για πολύ ακόμη, καθώς ο Επίτροπος εξετάζει μία-μία τις υποθέσεις των δικαιούχων και θέλει να εξακριβώσεί ότι οι 5.300 δικαιούνται πραγματικά τα επιδόματα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στο δήμο Ηρακλείου, που αφού κατάφερε να οργανώσει τις υπηρεσίες του για την καταβολή των επιδομάτων, αντιμετωπίζει τώρα το εμπόδιο του Επιτρόπου που ζητά τις νέες γνωματεύσεις για να εγκρίνει τη δαπάνη.

Ακόμη όμως κι αν ξεκινήσει, αύριο κιόλας, η διαδικασία έκδοσης νέων, πρωτότυπων γνωματεύσεων για το σύνολο των δικαιούχων θα τελειώσει μετά το Πάσχα, γεγονός που αφήνει ξεκρέμαστους τους χιλιάδες πολίτες, που εκτός από κινητικά και άλλα προβλήματα, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τη στέρηση του προνοιακού βοηθήματος.

Πάντως αργά το μεσημέρι έγιναν προσπάθειες να εκτονωθεί η κατάσταση και να βρεθεί λύση ώστε να πληρωθούν τώρα οι άνθρωποι και ο έλεγχος να γίνει στο μεσοδιάστημα, την επόμενη φορά που θα κατατεθούν τα εντάλματα.

Πηγή: cretalive.gr