Το παλιό κελί του 38χρονου ήταν απ’ ευθείας συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο, με USB Stick μέσω κινητής τηλεφωνίας όχι μόνο για να απολαμβάνει τις αγαπημένες του γκανγκστερικές ταινίες, αλλά και για να κανονίζει τις «δουλειές» του.

Ο Α.Ν.ήταν ίσως ο μοναδικός ξένος των ελληνικών φυλακών, που κυκλοφορούσε με μπράβους και μέσα στην ακτίνα του. Η ατάκα που χρησιμοποιούσε έχει γίνει ανέκδοτο στους γκρίζους τοίχους: «Τους χρειάζομαι για μεταφραστές, επειδή δεν ξέρω την ελληνική γλώσσα».

Στα μέσα του Φεβρουαρίου περίπου 1.300 κρατούμενοι ξεσηκώθηκαν σε όλες τις φυλακές για να μην εκδοθεί στην χώρα του… έξοδος του θα σήμαινε πόλεμο. Ήδη στις 15 Φεβρουαρίου για δεύτερη φορά αναγκάστηκαν να μπουν τα ΜΑΤ μέσα, όταν σημειώθηκαν επεισόδια αμέσως μετά τη λήξη του προαυλισμού στη Γ’ Πτέρυγα των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται 450 άτομα κυρίως Γεωργιανοί αλλά και κρατούμενοι αραβικής και ασιατικής καταγωγής. Αρκετοί κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους λόγω της προαναγγελθείσας απέλασης του Ασογιάν.

Ο 38χρονος θεωρείται από τις αρχές της χώρας του, υψηλόβαθμο μέλος της ρωσικής μαφίας στην πόλη Ροστόφ. Συνελήφθη το 2007 στην Κομοτηνή επειδή είχε ελληνική ταυτότητα που εκδόθηκε με πλαστά πιστοποιητικά και έκτοτε παρέμενε κρατούμενος μέχρι να εκτίσει την ποινή των πέντε μηνών που του είχε επιβληθεί.

Πηγή: crimesonair.blospot.com