Στο δρόμο ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνέντευξη Τύπου για τους απεργούς πείνας από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης παρουσία προσώπων της πολιτικής σκηνής, αλλά και ανθρώπων της Τέχνης. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης οργανώνει συγκέντρωση στο Μουσείο.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καταδίκασε την προσπάθεια των ΜΑΤ να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της συνέντευξης, απωθώντας τους παρευρισκόμενους με τις ασπίδες τους.

«Ζω 40 χρόνια στο εξωτερικό και δεν έχω ξανασπρωχθεί ποτέ με αυτό τον τρόπο από την Αστυνομία» είπε ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης. «Η Ελλάδα έχει κερδίσει πολλά πρωτεία και ελπίζω να μην κερδίσει το θάνατο ενός μετανάστη. Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει κάτι γιατί οι μετανάστες μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε και εμείς»πρόσθεσε.

«Καλώ τον πρόεδρο της Βουλής και όλους τους βουλευτές να μην επιτρέψουν το θάνατο ενός μετανάστη. Δεν θέλουμε ήρωες, θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας. Οφείλουμε πολλά σε αυτούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους» είπε ο Τάσος Κουράκης Ζ’ αντιπρόεδρος Βουλής.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Βασίλης Μυλόπουλος, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς καθηγητής στο Πάντειο, ο Ηρακλής Γκότσης δήμαρχος Ηρακλείου, η Άννα Χατζησοφιά συγγραφέας και ο Θεοδωρής Δρίτσας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.