Δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών σχηματίστηκε σε βάρος ενός Ρουμάνου και ενός Πακιστανού, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Θήβας. Σε έρευνα που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μεγάλες ποσότητες χαλκού, προερχόμενες από καταστροφή και κλοπή μετασχηματιστών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες, με την συμμετοχή πιθανόν και άλλων συνεργών τους, κατά το τελευταίο δίμηνο, προέβησαν στην καταστροφή και αφαίρεση χαλκού από 63 μετασχηματιστές, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η, οι οποίοι εξυπηρετούσαν αντλιοστάσια άρδευσης .

Οι δράστες, αφού απομόνωναν με αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή την υψηλή τάση που διέρχεται από τα καλώδια, αποκολλούσαν τους μετασχηματιστές, τους έριχναν στο έδαφος και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τις χάλκινες περιελίξεις, καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος. Η προκληθείσα ζημιά σε βάρος της Δ.Ε.Η ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 387.000 ευρώ.